Adrian Băzăvan este expert în politică comercială și due diligence, oferind consultanță pentru autorități publice și companii private în domeniul sancțiunilor și restricțiilor comerciale internaționale, în special în zona Orientului Mijlociu, China și Asia de Sud-Est. În prezent, este director de proiect al Due Diligence Helpdesk on EU sanctions, o inițiativă finanțată de Uniunea Europeană, În trecut a lucrat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la Exiger Diligence Tech și la Delegația Uniunii Eurpene în Singapore.

Și-a obținut licența în științe politice ca șef de promoție la SNSPA București, unde a absolvit și un masterat în politici publice și integrare europeană. A obținut cel de-al doilea masterat în relații internaționale și politică chineză la Academia Yenching a Universității Peking. În prezent, urmează doctoratul în economie la ASE București, cercetând politica de inovare a Chinei, cu un studiu de caz asupra inteligenței artificiale și vehiculelor cu energie curată.

Convins de faptul că înțelegerea interculturală este esențială pentru rezolvarea multor probleme globale, Adrian a studiat și locuit în Statele Unite, China, Rusia, Singapore și Belgia. În afară de limba română, este fluent în engleză, chineză și franceză, precum și intermediar în rusă.
Activist pentru drepturile tinerilor și implicarea acestora în procesul decizional, Adrian a avut roluri de conducere în mai multe asociații precum Consiliul Național al Elevilor, Liga Studenților CAMP și Liga Studenților Români din Străinătate.

În timpul liber, este pasionat de istorie politică, drumeții montane și baschet.

Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a vă ajuta să navigaţi cât mai bine. Mai multe informaţii despre cum utilizăm cookie-urile găsiţi în politica noastră de confidenţialitate.