Alexandru Cosmin Buteică lucrează din 2013 într-o instituție financiară internațională, fiind implicat în proiecte de asistență tehnică și investiții ce vizează dezvoltarea capacității administrative, creșterea economică sustenabilă, dezvoltarea durabilă și schimbările climatice, proiecte ce se axează pe regiunile Europa și Asia Centrală. Anterior a lucrat în industria bancară în Olanda și în România.

Cosmin este doctorand în economie, concentrându-se asupra fondurilor suverane de investiții și rolului lor potențial în dezvoltarea durabilă și economiei verzi. A absolvit un dublu masterat în administrarea afacerilor cu specializările “Global Business and Stakeholder Management” și “General Management” la Rotterdam School of Management, Erasmus University. A studiat în Santiago de Chile în cadrul programului de MBA al Pontificia Universidad Catolica de Chile și a efectuat vizite de cercetare privind bunele practici în dezvoltare durabilă în Danemarca, Emiratele Arabe Unite și China.

Voluntar convins, întotdeauna pe lângă activitatea sa profesională a găsit timp pentru a se implica în multiple proiecte sociale. De-a lungul timpului, a condus diverse organizații non-guvernamentale, precum Asociația Studenților Economiști din România, Asociația F.O.R.C.E. (Fellowship for Opportunity, Responsibility and Chance for Education), Liga Studenților Români din Străinătate – filiala Benelux. În prezent Cosmin este președintele Fundației C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) și împreună cu întreaga echipă își dedică timpul unor proiecte ce oferă sprijin românilor și tinerilor din țară și din diaspora. A fost desemnat Atlantic Dialogues Emerging Leader Fellow de către German Marshall Fund of the United States și Policy Center for the New South.

Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a vă ajuta să navigaţi cât mai bine. Mai multe informaţii despre cum utilizăm cookie-urile găsiţi în politica noastră de confidenţialitate.