Visul pentru România: “Îmi doresc să intru într-o sală de clasă dintr-o școală publică din România unde e aer proaspăt, lumină suficientă, nu e zgomot care să întrerupă învățarea, în care catedra e egală cu masa de studiu a elevului, e plină de echipamente digitale, are un decor moderat, o culoare pe perete și în care elevii sunt egali între ei și sunt, totodată, egalii adulților.”
Alina Sava este specialist în educație, cu peste 20 de ani de experiență în proiectarea, implementarea și evaluarea politicilor și programelor educaționale. S-a alăturat echipei Unității Globale de Educație de la Banca Mondială în 2013, după ce a consiliat reformele educaționale în România de mai bine de 17 ani. Ea a fost implicată în conceptualizarea, proiectarea și implementarea proiectelor care se ocupă de o gamă largă de subiecte educaționale, printre altele: mecanisme de avertizare timpurie pentru prevenirea abandonului școlar, îmbunătățirea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile din zonele rurale, analiza funcțională a sistemului de educație și formare profesională, reforma educației, infrastructura educațională. Unele dintre lucrările recente pe care le-a coautorat sunt Nota de răspuns la COVID-19 în Europa și Asia Centrală: Recomandări de politici și practici, analiza funcțională a sectorului de educație și formare profesională din România, Mecanismul de avertizare timpurie pentru a preveni abandonul școlar și Revizuirea finanțelor publice în educației. Alina este consilier pentru Programul global pentru școli mai sigure. Interesele cercetării Alinei includ echitatea în educație și inovația în educație, concentrându-se pe evaluarea studenților și spațiile de învățare în educația experiențială. În prezent, pregătește o schemă de granturi școlare pentru a preveni părăsirea timpurie a școlii în România și un plan de investiții pentru siguranță și medii de învățare îmbunătățite. Alina este doctorand în științe ale educației la Universitatea din București. Deține un masterat în politici sociale, un MBA de la Universitatea Tiffin și este licențiată în economie.
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a vă ajuta să navigaţi cât mai bine. Mai multe informaţii despre cum utilizăm cookie-urile găsiţi în politica noastră de confidenţialitate.