Ziua generaţiei Z este un proiect iniţiat de Fundaţia C.A.E.S.A.R. pentru tinerii români din țară și din străinătate, ambasadori ai generaţiei Z.
Prin Ziua generaţiei Z dorim să descoperim şi să sprijinim visurile tinerilor români: visurile acestora pentru viitorul lor şi pentru viitorul României.
Ne adresăm tinerilor, ambasadori ai generaţiei Z, care vor să clădească trainic pentru viitorul lor și viitorul României. Căutăm liceeni, studenţi şi tineri profesionişti cu vârsta până în 25 de ani.
Ziua generaţiei Z este pentru participanţi un program educaţional non-formal ce se desfăşoară pe o perioadă extinsă pentru a oferi tinerilor Z şansa de a învăţa cum:
să-şi sintetizeze şi să îşi articuleze povestea şi visul pentru România
să se pregătească pentru a fi competitivi în căutarea unui loc de muncă
să dezvolte iniţiative în folosul societăţii lor
să dezvolte proiecte inspirate, bine documentate şi utile
să lucreze în echipe eterogene
Ne propunem să…
Identificăm ambasadorii generaţiei Z
Dăm voce tinerilor
Creăm o platformă şi o comunitate pentru tinerii români proactivi
Completăm educaţia formală pentru a sprijini tinerii să-şi găsească şi să-şi articuleze menirea
Creăm o arenă de idei pentru România
STRUCTURA
Proiectul are două etape:
A. o academie digitală și B. un laborator de idei și inițiative.
Prin academia digitală, Ziua generaţiei Z ajută tinerii să-şi articuleze corect şi frumos poveştile și să cunoască instrumentele cu care pot dezvolta și implementa o idee.
În cadrul laboratorului de idei și inițiative, participanţii vor fi împărțiți în echipe pentru a dezvolta proiecte menite să rezolve sau să îmbunătățească situaţii întâlnite în societatea românească în 5 domenii de relevanţă majoră:
educaţie  sănătate cultură energie şi mediusmart cities
APLICAȚIA
Pentru a te înscrie trebuie să pregătești:
CV-ul tău în limba română sau engleză
Un eseu de maxim 500 de cuvinte cu titlul “Visul meu pentru România”, în care să argumentezi cum ai rezolva tu o problemă a României
Răspunsurile la întrebările din formularul de înscriere pe care îl găsești aici
Un video de maxim 2 minute în care să ne explici de ce crezi că proiectul Ziua generației Z este potrivit pentru tine și de ce ar trebui să fii ales pentru a participa
Numărul de locuri este limitat. Te vom anunța dacă ai fost selectat/ă.
Participarea este 100% gratuită.
COMUNITATEA Z
După încheierea propriu-zisă a programului, participanții vor intra în comunitatea Z, care va fi lărgită de la an la an.
Absolvenții sunt încurajați să rămână implicați în comunitate într-o varietate de moduri precum: promovarea proiectelor dezvoltate în cadrul comunității și a programelor sale, recrutarea și îndrumarea de noi participanți în cadrul edițiilor viitoare, integrarea în cadrul echipei de organizare și împărtășirea experiențelor și cunoștințelor lor cu viitoarea generație de participanți. Absolvenții vor fi invitați la evenimente relevante organizate de Fundația C.A.E.S.A.R și partenerii săi. De asemenea, vor fi încurajați să rămână interconectați, să dezvolte noi evenimente și să devină sprijin pentru proiectele și inițiativele colegiilor din Ziua generației Z.
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a vă ajuta să navigaţi cât mai bine. Mai multe informaţii despre cum utilizăm cookie-urile găsiţi în politica noastră de confidenţialitate.