LABORATORUL DE IDEI ȘI INIȚIATIVE
Laboratorul de idei și inițiative este etapa a II-a a proiectului Ziua generației Z. După ce în cadrul academiei online, participanții au dobândit cunoștințele necesare pentru a transforma o idee într-un proiect, vor avea șansa să-și materializeze cunoștințele.
Tinerii Z participanți vor fi împărțiți în echipe și vor dezvolta proiecte menite să rezolve sau să îmbunătățească situaţii întâlnite în societatea românească în 5 domenii de relevanţă majoră:
educaţie sănătateculturăenergie şi mediusmart cities
Prin acest exercițiu, participanții își vor demonstra abilitățile creative, de planificare, persuasiune, planificare și implementare, lucru în echipă și leadership, contribuind în același timp la conturarea unor soluții pentru provocările societale contemporane.
Fiecare domeniu va fi reprezentat de un profesionist care va ghida și ajuta echipele să înțeleagă situația actuală și modul în care pot interveni cu folos. Timpul de lucru pe proiecte va fi de aproximativ 2-3 luni. În această perioadă, participanții vor avea parte de sprijinul mentorului dedicat pe fiecare domeniu și de informația primită de la alți vorbitori invitați, profesioniști, care le vor împărtăși din experiența proprie. Proiectele dezvoltate de participanți intră într-un concurs și vor fi jurizate și premiate în final.
Mai multe detalii despre această etapă a proiectului le vom furniza pe parcurs participanților.
După încheierea propriu-zisă a programului, participanții vor intra în comunitatea Z, care va fi extinsă de la an la an. Absolvenții sunt încurajați să rămână implicați în comunitate într-o varietate de moduri precum: promovarea proiectelor dezvoltate în cadrul comunității și a programelor sale, recrutarea și îndrumarea de noi participanți în cadrul edițiilor viitoare, integrarea în cadrul echipei de organizare și împărtășirea experiențelor și cunoștințelor lor cu viitoarea generație de participanți. Absolvenții vor fi invitați la evenimente relevante organizate de Fundația C.A.E.S.A.R. și partenerii săi. De asemenea, vor fi încurajați să rămână interconectați, să dezvolte noi evenimente și să devină sprijin pentru proiectele și inițiativele colegiilor din Ziua generației Z.
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a vă ajuta să navigaţi cât mai bine. Mai multe informaţii despre cum utilizăm cookie-urile găsiţi în politica noastră de confidenţialitate.